Mostanában igyekszem kicsit jobban odafigyelni arra, hogy mit, mikor, és mennyit eszek, így például a nassolást is próbálom egészségesebbre, kalóriamentesebbre fogni. Ennek eredményeképp találtam ezt a receptet, ám kicsit továbbgondoltam.
Az alapanyagokhoz hozzácsaptam néhányat, illetve azok mennyiségét variáltam meg:
- 3 db alma
- 430 g zsírszegény túró
- 150 g zabpehelyliszt
- 1 kk vanília aroma
- 1 ek eritrit
- 1 db tojás
- kb. 1 kk fahéj
- kb. 2 ek tejföl
- kb. 1,5 dl tej
Aprítógéppel dolgoztam, így az előkészületek gyorsabbak voltak, de természetesen aki nem rendelkezik ezzel a kisgéppel, az almareszelés sem sokkal több idő. Kezdésnek kimértem 150 g zabpelyhet, majd leaprítottam, utána az almákat is aprítottam, majd fahéjat szórtam rájuk.
A túróhoz adtam kb. 2 evőkanál tejfölt, a vaníliaaromát, illetve az eritritet, amikor ezeket eldolgoztam, akkor hozzáöntöttem kb. 1,5 dl tejet is. Tulajdonképpen a tej nem létszükség, de a zabos ételek, amiket sütök, az én szájízemnek túl szárazak, így kísérleti jelleggel használtam a tejet.
Ebbe a masszába előbb az almát, majd a zabpelyhet keverem bele, végül pedig hozzáadom a tojást. Én egy magasabb falú, ám kisebb átmérőjű jénaiban sütöttem ki, magas hőmérsékleten (nálunk a sütő nincs épp topformában, így hőfokot nem tudok sajnos írni), 30 percig, így tulajdonképpen a közepe nem sült meg keményre, de néhány óra pihentetés mellett tökéletes állagúra szikkadt. Tervben van egy nagyobb átmérőjű, ám laposabb piteforma beszrzése (az IKEÁ-ból, természetesen), addig viszont ez a megoldás is teljesen jól szuperált!